Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2008 20:57 - Принцесата на мрака
Автор: jolie89 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 881 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2008 15:19


Тя беше млада, едва седемнадесет годишна, но и се беше наложило да порасне твърде рано за възраста си. Това момиче обочаше самотата, търсеше мрака - само там се чувсрваше сигурна и спокойна. Често вечер плачеше и плачеше, сълза след сълза, мислейки си, че по този начин болката и празнотата, които я обземаха ще се изпарят, както сълзите от мократа възглавница.
     През деня тя беше "усмивката", така я наричаха другите, защото винаги беше усмихната и почти винаги успяваше да ги развесели, а вечер... вечер се преобразяваше в принцесата на мрака, тъжна и обляна в сълзи девойка. 
     Беше се уморила от всичко на този свят. Болката разяждаше всеки ден крехката и душа, както ръждата разяжда желязото. Момичето беше безкрайно тъжно. Чувстваше се, така все едно я карат да живее на сила. Имаше чувството, че е сама в този голям сив свят - чужд за нея, а вътре в душата и цареше толкова непрогледна тъмнина, че чак думите не ми стигат за да го опиша. Болеше я дори, когато поемаше поредната глътка въздух, даряващ и още миг безмислен живот.
     Толкова много болка беше събрала в себе си, че не знаеше колко ще издържи още. Нямаше сили да живее, да се бори за любовта си, нямаше нищо в нея - само голямата болка и мъчителната самота, станали и наи-верни спътници.
     Горкото момиче, наистина я съжалих, когато се запознах с нея. Беше толкова млада, а вече се бе превърнала в нещо като красива гробница, пред другите се усмихваше, докато
отвътре мракът я превземаше изцяло. Не бях виждала толкова тъмнина и страдание събрани на едно място.
     Смъртта беше обсебила цялото и съзнание. Все едно някои беше покрил прозорците на душата и с черен плащ, непропускащ никакъв лъч надежда да озари тъмните кътчета в нея. Тя живееше, за да страда... живееше, за да може да умре.
      Тя искаше да е свободна, но навсякъде беше в окови, чувстваше се като птичка с отрязани криле. Искаше само да е щастлива, но съдбата не и подари такъв шанс. Искаше да среже нишката на живота, но не и достигаше смелост. Принцесата на мрака не изпитваше страх от болката или от смъртта. Страх я беше от неизвестното и непознатото... Ами, ако и след смъртта не намери желания покой? Ако това все пак не е краят на всичко?
     В деня, когато я видях за първи път се изумих, че е възможно да съществува някой като нея. Беше се превърнала в увяхнало цвете, посърнала от мъка. Тя беше обгърната от гъстите мъгли на мрака. Тя беше принцесата на мрака... момичето с опустошената душа, беше не някой друг, а аз.




Тагове:   МрАкА,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jolie89
Категория: Лични дневници
Прочетен: 60434
Постинги: 38
Коментари: 54
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930